top of page

Energieke granola met citroen en kaneel




Ingrediënten

  • 120 g havervlokken

  • 20 g bruine amandelen (grof gehakt)

  • 40 g walnoten (grof gehakt)

  • 40 g cashewnoten (grof gehakt)

  • 40 g kokosrasp

  • 40 g pompoenpitten

  • 50 g zonnebloempitten

  • 20 g kokosolie

  • 90 g honing

  • 8 g citroenrasp (van een biologische citroen)

  • 8 g kaneel

  • 4 g vanillepoeder

  • snufje zout


Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Hak de noten grof en rasp de citroen.

3. Meng havervlokken, noten, kokosrasp, pompoenpitten, zonnebloempitten, citroenrasp, kaneel, vanillepoeder en zout in een grote kom.

4. Verwarm in een pannetje de kokosolie samen met de honing. Voeg de gesmolten kokosolie en honing toe aan de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.

5. Verspreid de granola gelijkmatig over de bakplaat.

6. Bak de granola 20 minuten in het midden van de oven, roer halverwege even om.

7. Laat volledig afkoelen en bewaar in een glazen pot op een droge plek, of vries in per portie voor later gebruik.



variaties & extra’s

  • Heerlijk met kokosyoghurt, vers fruit of als topping op smoothie bowls.

  • Liever iets meer spice? Voeg gember of kardemom toe.

bottom of page